У Херсонській області висадили 40 тисяч сіянців кримської сосни

24 Березня 2017 10:40

ФОТО KHERSON.NET.UA

У Херсонській області відбулася соціальна акція з відродження лісу. В Олешківському районі кілька сотень людей саджали молодий ліс. Акція відбувається уже четвертий рік поспіль. До неї долучилися близько чотирьохсот учасників: мешканці Олешок, Херсона, Миколаєва та Одеси, серед яких були школярі, студенти, підприємці, пенсіонери та небайдужі активісти. Цього року вдалося висадити вдвічі більше сіянців, ніж минулого — аж 40 тисяч. Після інструктажу співробітників лісництва учасники акції почали садити новий ліс на площі у 30 гектарів, яка дуже постраждала від пожежі і вирубок у 2007 році.

«Приємно, що кожного року відгукується така кількість людей… Ви ж бачите новини: ліс палять, ліс рубають. У цьому році навіть лісництво залишили без фінансування. У мене як у небайдужого жителя Херсонщини виникає запитання: що ми залишимо своїм дітям? Тому я вдячний кожному, хто знайшов час і приєднався попрацювати на благо Херсонщини», — говорить міський голова Олешок Дмитро ВОРОНОВ.

Нагадаємо, на Херсонщині, поблизу Олешок, — один із найбільших штучних лісів у Європі. На цій же території розміщений великий піщаний масив Олешківські піски. Аби захистити мешканців прилеглих населених пунктів від насувів піску, у позаминулому столітті тут почали висаджувати невибагливі породи дерев, які не бояться посухи. Нині в Олешківському лісі часто трапляються штучні та природні пожежі. Є проблема з незаконною вирубкою лісу і добуванням піску. Це завдає великої шкоди екосистемі.

Іван АНТИПЕНКО, «День»