Херсонці взяли участь у Громадському форумі «Національна стратегія «План дій для України»

11 Березня 2017 09:07

9 березня, у день народження Тараса Шевченка, з ініціативи Політичної Партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» у Київському міському будинку вчителя відбувся Форум, у якому взяли участь відомі політики, громадські діячі, вчені, експерти та фахівці для того, щоб розпочати напрацювання громадської стратегії розвитку країни.

На Форум прибула делегація з Херсона. До херсонської делегації увійшов Голова Херсонської обласної організації Політичної Партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Тарас Борисович Букрєєв, члени Ради обласної партійної організації Тетяна Анатоліївна Лінецька та Дмитро Валентинович Рибалко, член партії Анастасія Віталіївна Врублевська. Також до делегації ввійшли почесні гості Форуму – очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат міської ради Михайло Валерійович Линецький та Голова ГО «Учасників бойових дій та ветеранів АТО – Південна Фортеця», депутат Суворовської районної у м. Херсоні ради, УБД нагороджений Орденом «За мужність ІІІ – ступеню»  Ігор Андрійович Швед.

«Ми хочемо об’єднати країну навколо ідеології, довкола цінностей, довкола української мрії», – наголосив перед початком форуму Голова Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

Під час Громадського форуму його учасники – професори, викладачі, представники місцевого самоврядування, бізнесу, творчої інтелігенції – презентували своє бачення майбутньої Національної стратегії. Свої думки на Форумі озвучив доктор технічних наук Михайло Поживанов, кандидат політичних наук Віктор Набруско, заслужений юрист України Іван Гладуняк, Народна артистка України Наталія Сумська та інші провідні фахівці.

Херсонська делегація разом з Наталією Сумською

Серед основних тез Форуму варто виділити наступні: «Людина та Україна – понад усе!», «2017 – рік України в Україні, а не Японії чи Америки, а саме України!», «Діємо за принципом трьох «П» – патріотизм, порядність, професіоналізм».

«Сьогодні ми розписуємо маршрут по різних регіонах, де будемо під кожну тему – чи земельну, чи енергетичної безпеки – встановлювати коло людей, які на цьому розуміються. В кожній області модератори цих тем будуть збирати фахівців, які будуть напрацьовувати всі пропозиції», – зазначив лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

Учасники форуму ухвалили Резолюцію, де оголосили про початок роботи над формуванням Національної стратегії «План дій для України» та окреслили основні її напрямки. Далі передбачається, що обговорення та опрацювання цієї стратегії відбуватиметься у регіонах за участю науковців, фахівців та представників місцевої громади. Остаточний текст Національної стратегії планується презентувати до Дня незалежності.

Підсумовуючи, учасники форуму наголосили, що згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму, гасло якого «Людина та Україна – понад усе!». «Ми переконані, що майбутнє України — за цінностями «українського світу» та «єврореалізму», а не «русского міра» та «єврокомунізму». А тому впевнені, що поєднання соціальної та національної ідей є ідеологією, яка обʼєднає країну і суспільство», — зазначено у Резолюції Громадського форуму.