У Скадовську відбудеться конкурс місцевих ініціатив

17 Січня 2017 08:22

skadovskСкадовська міська рада спільно з Британською Радою в Україні оголошують конкурс проектів, спрямованих на розвиток локальної громади. У конкурсі можуть брати участь активісти, які мають ідеї щодо розвитку міста у сфері туризму, культури, освіти або благоустрою. Загальний бюджет конкурсу становить 150 тисяч гривень: 75 тисяч виділяє міська рада і ще 75 — Британська Рада в Україні. Усі проекти мають бути реалізовані вже цього року. Максимальний бюджет одного проекту — 20 тисяч гривень.

Організатори пропонують заповнити анкету на сайті pitch.fundunion.org до 8 лютого включно. Якщо ідея цікава, вона має на меті принести користь місту, є оригінальною і реальною для втілення, учасникам пропонують допомогу фасилітатори від Британської Ради. Після доопрацювання ідеї її треба представити суддям. Якщо вдасться їх переконати, організатори виділяють фінансування на реалізацію проекту.

Минулого року такий конкурс відбувся у Херсоні. Тоді у співфінансуванні з іноземним донором на локальні проекти залучили 100 тисяч гривень. Як розповів «Дню» один з організаторів конкурсу Юрій Антощук, у Херсоні було подано 40 заявок, з яких вибрали 8. Це такі ініціативи, як «Сонячна лавка» для підзарядки мобільних гаджетів, створення арт-об’єктів в чаші колишнього озера в центрі міста, розміщення люмінесцентних малюнків, які світитимуться на стінах будинків уночі, створення 3D-зображень Херсона та інші. Наразі лише одна ідея реалізована. Деякі проекти перебувають у процесі втілення (заважають погодні умови), а щодо інших виникла затримка з фінансуванням від управління культури міської ради. Втім, ці кошти переможці конкурсу мають отримати у 2017 році.

Іван АНТИПЕНКО, «День»