На Херсонщині зросла кількість хворих на грип та ГРВІ

22 Грудня 2016 10:40

gripНа Херсонщині перевищено рівень епідпорогу на 62,4%. Про це повідомили в прес-службі Херсонської ОДА.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ліна Бондарева повідомила, що станом на 16 грудня поточного року за медичною допомогою в лікувально-профілактичні заклади області звернулися 14 тис. 160 осіб. Показник захворюваності на 100 тис. населення склав 1 тис. 334,7 випадків, в порівнянні з попереднім тижнем – зростання на 82,1%. У порівнянні з аналогічним тижнем минулого року захворюваність вища у 3,0 рази.

Значний ріст захворюваності відмічається серед дорослого населення – у 2,1 рази (захворіло 4 тис. 6 осіб), серед дитячого населення – на 72,0% (захворіло 10 тис. 154 осіб).

Перевищення епідемічного порогу на грип та ГРВІ відмічається, як в цілому по області, так і окремо у районах та містах області.

Також Л.Бондарева попередила про другу хвилю епідемії, яка ймовірно почнеться вже на початку лютого, та висловила сподівання, що населення дослухається до порад лікарів та пройде вакцинацію.

«Щорічна вакцинація – найефективніший засіб захисту організму від вірусів грипу, визнаний доказовою медициною», – наголосила вона та повідомила, що на території області в аптечній мережі присутні дві вакцини, які зареєстровані в Україні та дозволені до застосування для профілактики грипу – це Ваксигрип (виробник Франція) та ДжіСі Флю (виробник Південна Корея).