В області відкриють ще один пункт базування екстреної медичної допомоги

4 Грудня 2016 12:22

dsc_0935-1024x683В Іванівському районі у селищі Агаймани на базі дільничої лікарні наступного тижня буде відкрито ще один пункт базування екстреної медичної допомоги.

Про це повідомив в інтерв’ю Таврія24 депутат обласної ради Віктор Короленко:

«Ми весь час відкриваємо пункти постійного базування екстреної медичної допомоги: не скорочуємо кількість закладів охорони здоров’я в області, а навпаки збільшуємо – особливо це потрібно робити у сільській місцевості. Думаю, що навіть відкриття одного такого пункту варте усієї депутатської діяльності, через те, що вже не одне життя було врятовано»

Наразі в області вже функціонують 4 таких пункти у місті Каховка, с. Партизани, с. Милове і у с. Рівне.

«Коли ми вирішили в області розширювати мережу пунктів, то я запропонував систему солідарного співфінансування з бюджету селищних, районних рад і обласної ради», – прокоментував Віктор Короленко. Також він подякував керівництву районів, які розуміють важливість відкриття таких пунктів.

Як пояснив Віктор Короленко, солідарне співфінансування працює за принципом, коли селищна або районна громада фінансує виключно заробітну плату для введення додаткових ставок, решту витрат – транспорт, ліки, оплата за енергоносії – бере на себе обласний бюджет.