Мешканці IV-го Таврійського опікуються власноруч створеною зеленою зоною

26 листопадаа 2016 11:10

15203257_354887144869383_7058243280939697799_n10 років тому на IV-му Таврійському місцева активістка Ніна Олексіївна Дибова разом з сусідами відстояли земельну ділянку біля своїх будинків під зелену зону. Тодішня влада, нехтуючи бажанням херсонців, хотіла збудувати тут чергову автостоянку, але завдяки зусиллям мешканців навколишніх багатоповерхівок на цьому місці з’явився власноруч створений «сквер».

Ніна Олексіївна Дибова

Ніна Олексіївна Дибова

Ніна Олексіївна разом з іншими небайдужими активістами висадила дерева, опікується ними, проводять регулярне санітарне очищення «скверу». Навесні паркову зону було якісно прибрано, восени волонтери і місцеві жителі провели обрізку дерев і кущів. Залишилась велика кількість гілля, яке треба було перетворити на щось корисне або вивезти на полігон.

«Два тижні тому місцеві активісти разом з волонтерами провели санітарну обробку зеленої зони. Після прибирання лишилась велика кількість гілля, кущів та листя. До мене звернулися мешканці IV-го Таврійського. Для ефективного вирішення питання я звернувся до колеги по депутатському корпусу, директора МКП «Гарантія» Ігоря Семенчева. Ігор Григорович надав дробарку для деревини. Така техніка дуже корисна для ліквідації звалищ гілок. Перероблені у мульчу гілки, листя, зрізані кущі та квіти послужать для удобрення ґрунту в сквері й утепленням кореневої системи молодих дерев. Я на власні очі переконався в ефективності такої техніки, тому якщо комунальні підприємства потребуватимуть її, як депутат підтримаю ініціативу виділення з бюджету коштів на придбання дробарок для гілля. Я вдячний Ігорю Григоровичу та співробітникам КП «Гарантія» за надану допомогу. Крім того, я намагатимусь відстояти зелену зону, змінивши цільове призначення цієї земельної ділянки, адже на сьогоднішній день вона значиться як земля під будівництво багатоповерхівки», – розповів «Рідній Херсонщині» депутат міськради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”