Херсонська міська рада вводить нагрудний знак «Учасник АТО»

7 Жовтня 2016 14:50
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Міськрада опублікувала проект рішення про встановлення нагрудного знаку Херсонської міської ради «За участь в антитерористичній операції».

Навесні 2016 року, після звернень ветеранів АТО, було створено робочу групу по розробці проекту. До групи увійшли військовослужбовці, юристи та депутати міськради. Очолив робочу групу голова Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький. Автором проекту рішення є голова фракції «Солідарність» у міськраді Сергій Жуйков.

У положенні про почесну відзнаку зазначається, що нагрудним знаком нагороджуються мобілізовані/демобілізовані члени територіальної громади міста Херсон – учасники антитерористичної операції та бойових дій на Сході України, військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії України, військових комісаріатів, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, особи рядового, начальницького складу, працівники Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, бійці добровольчих батальйонів, військовослужбовці інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали (захищають) незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Сам знак складається з 3 деталей і виготовлятиметься з латуні з покриттям з гальванічного золота. На лицьовому боці знаку зображений сокіл, який хапає пазурами змію. У верхній частині міститься напис – «Учасник АТО» та малий герб.