Підробними зарядками можна спалити батарею телефону

1 Вересня 2016 16:12
faktxeber.com

faktxeber.com

Нові телефони потрібно повністю розрядити та зарядити 3-4 рази. Тоді батарея довго триматиме. Якщо ні – через кілька місяців доведеться купувати нову. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів майстер по ремонту телефонів Володимир Кохан.

“Цикл “розрядки-зарядки” повторюєте чотири рази. Телефон має розрядитися до нуля. Так, щоб вимкнувся. Потім ставите його на 8-ми годинну зарядку. Тоді батарея працюватиме в повному циклі. Коли вона “розігналася”, її можна заряджати по три години від розетки. Якщо цього не зробити, нормального заряду не триматиме. Через 3-4 місяці доведеться купувати нову батарею”, – розповідає Володимир Кохан.

На його думку, телефон найкраще заряджати від комп’ютера чи ноутбука. Через usb-кабель. Той дає стабільний заряд.

“В середньому від комп’ютера телефон заряджається дві години. В ноутбука є свій акумулятор. Постійно дає однаковий заряд. Але чим більший об’єм батареї, тим довше заряджається. Залежить і від кабелю. Якщо він оригінальний, то буде швидше. А якщо підробний – довше. Від розетки можуть бути перебої в мережі. Найголовніше правило: потрібно заряджати оригінальними зарядними пристроями. Якщо телефон має батарейку в 2000 міліампер, а зарядне – 4000 міліампер – можете спалити батарею. Не можна користуватися дешевими китайськими зарядками. Там ідуть тоненькі проводки. Вони дають меншу провідність току. Не мають захисної обмотки шнура. Якщо переламаються, то можуть вдарити струмом. Оригінальні зарядки мають металеву обмотку. Більш надійніші і довговічніші. Підробки – ламаються через місяць-два. Дозаряджати телефон можна і від зовнішніх акумуляторів, так званих Power Bank. Вони також дають постійний струм. Але з нуля заряджати – неефективно. Воно не має ту силу, щоб акумулятор повністю зарядився і тримав нормальний заряд. Це виснажує батарею. Не рекомендую заряджати телефон від автомобільних зарядних пристроїв. Вони можуть давати більший або менший вольтаж. Теж можна припалити батарею”, – продовжує майстер.

Експерт радить не користуватися телефоном під час заряду батареї. Також старатися відразу заряджати її на 100 відсотків.

“Розмовляти під час зарядки батареї не бажано. Більшість сучасних моделей при розмові чи користуванні інтернетом сильно нагріваються. Акумулятор може здутися чи окислитися. А плата тріснути від перегріву. Доведеться її міняти. Влітку ризик ще більший. Не раджу користуватися телефоном, якщо не повністю зарядили батарею. Якщо підзарядили її на 20 відсотків і всю дорогу потім сиділи в інтернеті – це негативно на неї впливає. Уявіть, що ви заправили машину на дві літри. Через кілька кілометрів маєте дозаправити. Кожна батарея складається із чотирьох секцій енергоємності. Першу секцію зарядили, а всі інші – пусті. Їм треба підтримувати себе в належному стані. Вони з тої першої секції тягнуть вольтаж на всі інші. Коли батарея повністю заряджена – функціонує нормально”.