Херсонщина пропонує Києву дешеві кавуни, овочі та фрукти

10 Серпня 2016 10:38
nter.net.ua

nter.net.ua

Херсонщина має намір відродити постачання у Київ своїх кавунів та овочів водним шляхом по Дніпру. Першу партію відправлять вже на початку вересня.

Про це повідомив голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв під час прес-конференції в Укрінформі.

“Минулої п’ятниці в розвиток аграрного сектора ми уклали меморандум про співпрацю з компанією “Нібулон”, яка на території Херсонської області, а саме в Голопристанському районі, побудує портово-елеваторну інфраструктуру. І сьогодні ми презентуємо керівництву міста Києва наш проект по найдешевших за транспортною логістикою наших кавунів, овочів, фруктів сюди у Київ. Цей проект буде коштувати 500 млн грн, він буде вноситися приватним інвестором, який спорудить відповідний елеваторний і перевантажувальний комплекс”, – сказав Гордєєв.

Він пояснив: баржі “Нібулону”, кожна з яких може взяти близько 1 тисячі тонн, спускаються із зерном на Очаків, нагору піднімаються порожніми. Тож сьогодні і реалізовується інвест-проект з побудови транспортно-логістичного елеваторного комплексу в м.Гола Пристань. На зворотньому шляху баржі за 4 дні доставлятимуть у Київ кавуни, овочі та фрукти.

“Потенційно, якщо з мерією Києва і торгівельними мережами буде досягнуто згоди, це може бути буквально через 2 тижні”, – уточнив губернатор Херсонщини.