На Херсонщині готові боротися з фейками російських ЗМІ про кримських татар

18 Квітня 2016 13:44

 У Херсонській облдержадміністрації наголошують на посиленні атак російських ЗМІ щодо кримських татар. У зв’язку з цим у регіоні мають намір активніше включитися в антипропагандистську кампанію, в першу чергу, шляхом посилення українського телерадіомовлення в регіоні.

Як відзначають у прес-службі Міністерства інформаційної політики України, в департаменті з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА вказують на інформаційні маніпуляції щодо кримськотатарського фактора в області, зокрема, на створення низки фейків і поширення перекрученої інформації.

«Мета пропагандистських атак російських ЗМІ – виставити кримських татар у Херсонській області як ворога, екстреміста або загарбника. Важливим у таких умовах є створення інформаційної альтернативи й активне висвітлення офіційної позиції представницького органу кримських татар – Меджлісу – як єдиного джерела достовірної інформації щодо діяльності кримських татар у регіоні. Ми готові брати участь у протидії фейкам та їх розвінчанні», – розповіла директор департаменту Херсонської ОДА Ольга Савенко.

Раніше повідомлялося про намір побудувати в Херсонській області 150-метрову вежу для посилення сигналу телерадіомовлення в області та в сусідньому Криму, який з 2014 року анексований Росією.

У лютому з’явилася інформація про те, що в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України створено робочу групу з відновлення мовлення на півдні Херсонської області та в Криму. Група створена «з метою захисту інформаційного простору, інформаційного суверенітету на півдні країни».