На Херсонщині створять туристично-інформаційні стенди

12 Квітня 2016 09:45
visitkherson.gov.ua

visitkherson.gov.ua

Про це було зазначено під час підписання Меморандуму про співпрацю між Департаментом зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів ОДА і Херсонською міською радою.

Заступник директора Департаменту Юрій Стельмашенко окреслив бачення реалізації такого проекту з боку облдержадміністрації:

«Ми вважаємо, що найзручнішими засобами знайомства з туристичною Херсонщиною будуть спеціально встановлені айбокси та інформаційні стенди, за допомогою яких люди зможуть обрати придатний для себе відпочинок чи відвідати природні й архітектурні пам’ятки області».

Юрій Стельмашенко поінформував, що, в першу чергу, туристично-інформаційні стенди планують розмістити в аеропорту «Херсон» та на території залізничного вокзалу, адже це локально зручні місця для гостей Херсонської області.

В. о. заступника Херсонського міського голови Сергій Черевко додав, що депутати міськради вже у найближчий час будуть обговорювати фінансову сторону даного питання, адже закупівля айбоксів та рекламної продукції потребує достатньої кількості коштів.

Також він звернув увагу на те, що доречно буде утворити туристичний інформаційний центр як комунальний заклад, завдяки чому з’явиться можливість отримувати додаткові кошти з бюджетів міста й області.

До створення туристично-інформаційних стендів також долучиться Асоціація туризму Херсона на чолі з Андрієм Корольчуком. Він запевнив, що такий проект принесе успіх і дійсно розкриє природньо-рекреаційний потенціал області. Адже про Херсонщину вже говорять на всеукраїнському рівні як про перспективний туристичний край.

Також під час обговорення з боку представників громадськості пролунала пропозиція щодо важливості брендингу туристично-інформаційних стендів, тому що мешканці та гості Херсонської області, у першу чергу, будуть звертати увагу саме на візуальні знаки та слогани.