Чим замінити м’ясо в піст: топ-4 білкові продукти

29 Березня 2016 09:55

Якщо ви вирішили дотримуватися посту, варто знати, чим замінити продукти тваринного походження. Адже саме з них організм черпає необхідну кількість білка для нормального функціонування.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Горіхи

Горіхи містять таку кількість білка, що можуть повноцінно замінити білок тваринного походження в раціоні. Найбільше білків міститься в волоському горісі, далі стоїть мигдаль. Однак варто пам’ятати про те, що горіхи містять багато жирів і калорій, денна норма, яка не принесе шкоди для фігури – 25-30 г.

Кількість білка на 100 г – 20 м

2. Гриби

Гриби – це низькокалорійний продукт, багатий білком. До того ж вони відмінно справляються з почуття голоду. Їх можна вживати в будь-якому вигляді – маринованому, вареному, смаженому або запеченими в духовці.

Кількість білка на 100 г – 4,3 г (в печерицях).

3. Гречка

Лідером за вмістом білка серед круп, є гречка. Крім того, що вона допоможе замінити м’ясо, гречка багата на вітаміни і мікроелементи, які сприяють очищенню кишечника. Цю крупу варто вживати в раціоні регулярно.

Кількість білка на 100 г – 13 м

4. Бобові

Бобові – це відмінне джерело рослинного білка. Вживайте квасолю, сочевицю, сою, нут та горох. Крім того, в бобових міститися антиоксиданти, які допомагають нам зберігати молодість і красу. У свою чергу, квасоля дуже корисна для жіночого здоров’я.

Кількість білка на 100 г – близько 20 г