Херсонський «Кристал» поступився в Новій Каховці

27 Березня 2016 13:50

161Уболівальники довго чекали на повернення футбольного сезону. Для фанів із Херсонщини чемпіонат другої ліги поновився обласним дербі, увага і підхід до якого завжди особливі.

«Кристал» підійшов до матчу не в кращих фізичних кондиціях. Підготовка до чемпіонату почалася пізно, спарингів було небагато, а суперники – не завжди бажаного рівня. Херсонцям вдалося підсилитися новими футболістами. Повернулися Дяченко і Ковальчук. Втім, оновлена команда ще доволі незіграна.

«Енергія» не так давно змінила тренера. Пост наставника новокаховчан зайняв Олег Федорчук. Новий тренер будував команду під свої завдання і за своїм баченням. У міжсезоння новокаховчани брали участь у кількох турнірах, підсились новими футболістами і готові продовжувати чемпіонат.

191

Самому матчу передував неприємний подарунок з неба. І без того прохолодну погоду омив холодний дощ із градом. Правда, він припинився перед стартовим свистком арбітра.

Довгоочікуване дербі спочатку злегка розчарувало кількасот глядачів на трибунах. У дебюті матчу команди не поспішали йти на авантюрні рішення. Гості більше володіли м’ячем, але на підступах до штрафного майданчику суперника хибили в передачах, не доводячи справу до ударів. Гострота з обох сторін була мінімальна. «Кристал» організував кілька хороших флангових атак, але на простріли уздовж лінії воріт відгукувались хіба що захисники «Енергії». У місцевої команди був непоганий момент, коли один з нападників пробив головою у стійку.

Значно емоційніше шоу ще до перерви влаштували фани. Традиційно заряджені один проти одного, вони влаштували штовханину на трибунах, в ході якої кільком «ультрасам» з обох боків потрібна була допомога швидкої, а новокаховчани лишилися одного з банерів. Через цей інцидент арбітр зупинив матч на десяток хвилин, після чого команди вийшли на поле, дограли кінцівку першого тайму і одразу ж почали другий.

211

Друга половина гри принесла більше цікавих футбольних моментів. «Кристал» заволодів перевагою хвилин на 15 і притиснув суперників до власних воріт. В одній з атак Гливий прострілював уздовж воріт, а захисник «Енергії» в падінні зупинив м’яч рукою в карній зоні. Арбітр не відреагував на очевидне порушення, яке мало закінчитися призначенням пенальті.

Невдовзі херсонці розіграли пару стандартів і навіть загострили ці моменти ударами по воротах. Але Зелінський і його оборона встояли.

«Енергія» вдало використала свій шанс після сумбуру в діях захисників гостей. Останні не змогли винести м’яч з карної зони і змушені були діставати його з сітки. Роман Бочак опинився у правильному для нападника місці і не схибив ударом з кута воротарського майданчика.

Отримавши несподіваний ляпас, гості кинули більші сили, аби відігратися. І незабаром були спіймані на контратаці. Суперники грубо зіграли проти Гливого, перехопили м’яч і на завершальній стадії Фаюк переграв Одольського у ближньому бою. А ще за 8 хвилин господарі забили з кутового. Відзначився Іван Сомов.

«Енергія» бере реванш за програш у першому колі. А «Кристал» зазнає десятої поразки в чемпіонаті і залишається на десятому місці в турнірній таблиці.

281

Чемпіонат України

Друга ліга

16 тур

 «Енергія» – «Кристал» – 3:0 (0:0).

26 березня, м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 15:30.

Арбітри: Сахно О., Вишневський Ю., Хіміченко К., Бакулін В.
Спостерігач арбітражу: Олейнік А.

«Енергія»: Зелінський, Андрєєв, Квачов, Гайдаєнко (Грабець, 85), Дедяєв, Волков, Хорольський (Доля, 68), Сомов, Носов (Іздебський, 42), Фаюк, Бочак.
Запасні: Осташевський, Григорюк, Масюткін, Шевченко.
Тренер: Олег ФЕДОРЧУК

«Кристал»: Одольський, Бічевой, Адаменко (Малик, 69), Дяченко, Поплавка, Цой, Шевцов (Брижчук, 89), Ковальчук, Гливий, Барладим (Фетісов, 79), Мартян.
Запасні: Чакляров, Михайленко, Білоусов, Рильчук.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

Голи: Бочак (64), Фаюк (78), Сомов (86).
Попередження: Носов (26), Зелінський (79), Грабець (90+5) – Мартян (24), Ковальчук (63), Цой (77).

ФК «Кристал»