Мер Скадовська візьме участь в інноваційній програмі для міських голів

23 Березня 2016 12:33
facebook.com/shkola.meriv

facebook.com/shkola.meriv

8 квітня в найстарішій і найкращій, за версією міжнародного рейтингу Eduniversal, бізнес-школі України – МІМ-Київ стартує навчання другого набору інноваційної освітньої програми Школа Мерів.

Метою проекту, як зазначає ініціатор Школи – голова Агенції стратегічних комунікацій та розвитку «Спільні зусилля» Руслан РОХОВ – є підготовка міських голів та їх команд до управління містами в умовах децентралізації за сучасними стандартами публічного адміністрування.

До навчання запрошуються як діючі мери так і кандидати, які планують ними стати.

Аби стати слухачем Школи, потрібно зібрати команду з 4-5 осіб, заповнити он-лайн форму та надіслати  пакет, визначених умовами конкурсу, документів на адресу організаторів.

Відбір стартував 25 лютого, і триватиме до 31 березня 2016 року.

Свої заявки на Школу вже подали чинний міський голова Маріуполя (Донецька область), Скадовська (Херсонська область) та Марганця (Дніпропетровська область).

«Мер – політик, управлінець чи господарник? Як навчитись мислити глобально? Як побудувати ефективну команду? Переконаний, що Школа мерів дасть відповіді на ці питання. Допоможе сформувати стратегію розвитку міста», – коментує рішення навчати свою команду міський голова Скадовська Олександр ЯКОВЛЄВ.

«Протягом останніх 20 років я була депутатом міської ради, і керівником міського ліцею. Інновації завжди були основним акцентом в моєму стилі управління. Тому зараз, обіймаючи посаду міського голови у своєму місті, я прагну отримати спеціальні знання щодо сучасник методів управління місцевим розвитком, і ні на крок не відставати від тенденцій стратегічного управління», – розповідає міський голова Марганця Олена ЖАДЬКО.

Нагадуємо, що перша – пілотна – навчальна програма «Школа Мерів» відбувалася на базі Києво-Могилянської Бізнес-школи, з травня по вересень 2015 року. З тринадцяти її випускників десять взяли участь в останніх місцевих виборах, три з них перемогли. Олександр Сєнкевич став міським головою Миколаєва, Сергій Сухомлин Житомира та олександр Зарубін — міста-супутника столиці Боярки.

Більше про проект можете дізнатися з офіційної сторінки в ФБ –www.facebook.com/shkola.meriv

Джерело: Укрінформ