На кордоні з Кримом не планувалось і не планується “сепаратиських маршів” – голова Чонгарської сільради

15 Січня 2016 08:55
ridna.ua

ridna.ua

В мережі Інтернет та багатьох ЗМІ після Нового року з’явилась інформація про те, що в с. Чонгар, яке знаходиться на межі з окупованим Кримом, планують “руський марш”. Звідки з’явилась така інформація та чи планувався подібний захід в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту УНН розповіла голова Чонгарської сільської ради Галина Коваль.

“Ніяких у нас “руських маршів” ніколи не було і не має бути. Повідомлення про те, що нібито зупинено такий марш, в Інтернеті з’явилось від Лєнура Іслямова. Дозволу на такі марші ніколи сільською радою не давалися”, – зауважила Г.Коваль.

За її словами, мав бути мітинг щодо рішення сесії сільради – перенесення блокпосту громадської блокади Криму впритул до КПВВ “Чонгар”.

“Частково питання було вирішено, бо на блокпост поставили чергувати правоохоронні органи. Потім з’явилась в Інтернеті інформація про те, що блокадники покидають блокпост, бо їх вимоги були виконані. Тому ми відмінили цей мітинг”, – розповіла Г.Коваль.

Нагадаємо, що 21 грудня 2015 року на черговій сесії Чонгарської сільської ради було підняте питання про масові скарги місцевого населення щодо порушення їх прав під час перетину блокпосту громадської блокади Криму, яка триває на території села.