У Херсоні вшанували жертв голодоморів

29 листопадаа 2015 11:31

1Заходи до пам’ятної дати відбувалися у трьох локаціях. Спочатку городяни зібралися в музичному училищі на вечір спогадів з трагічних сторінок часів голодоморів в Україні. Тут місцеві артисти презентували творчі номери до теми, а також була нагода послухати аудіозаписи свідків тих років.

dsc_0045

О 15.00 люди прийшли на площу Свободи. Звідси в цей день стартує традиційна пам’ятна хода до меморіалу жертвам тоталітарних режимів. Близько півтисячі городян пройшлися центральним проспектом міста, тримаючи в руках банери, фото, пам’ятні вислови про голодомор, а також колоски пшениці, гілочки калини тощо. Активісти громадського корпусу «Азов» запалили декілька смолоскипів.

dsc_0063

Біля пам’ятника жертвам тоталітарних режимів відбувся мітинг-реквієм, молебень за невинно убієнними та церемонія вшанування пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

dsc_0066

Після хвилини мовчання слово брали заступниця голови ОДА Валентина Січова та міський голова Херсона Володимир Миколаєнко. Вони наголосили на важливості увіковічення пам’яті про страшні випробування, які лягли на долю українського народу, аби подібне горе і наступ на людську свободу більше ніколи не повторилися.

По завершенню мітингу присутні поклали квіти до меморіалу і запалили свічки.

dsc_0085

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора