Микола Томенко: Уряд Яценюка – найбільш пропутінський уряд України

25 листопадаа 2015 16:46
slovoidilo.ua

slovoidilo.ua

Не треба чекати 11 грудня, поки А. Яценюк прийде звітувати до Верховної Ради, а треба думати, що робити з таким Урядом і знищеною ним національною економікою вже сьогодні. На цьому наголосив народний депутат Микола Томенко під час свого виступу у парламенті.

Він нагадав, що абсолютна більшість населення сьогодні не сприймає владу, і ледь не 80% громадян вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку.

«Напередодні звіту Уряду хтось «запустив» тезу про те, що це нібито Путін хоче відставки Уряду. Але більш пропутінського уряду наша країна не знала! Це – пропутінський уряд за формою, бо він свою бездарність і корупцію прикриває Путіним, і за змістом, тому що так «вбити» соціально-економічну ситуацію в Україні – це означає «підготувати» нашу країну для зовнішніх загроз і передати її Путіну «на тарілочці», – заявив Микола Томенко.

«Нам не просто треба всіх міністрів замінити, і не об’єднати пару керівних «крісел», а треба змінювати насамперед стратегію діяльності Кабміну. Бо уряд не може далі «вбивати» країну. Сьогоднішній Кабмін Яценюка – це уряд зовнішнього управління, бо він ухвалює рішення в інтересах міжнародних компаній, а не національної економіки. Він вже просто знищив українську економіку та соціальний добробут українців», – вважає народний депутат.

Тому годі чекати Яценюка зі звітом 11 грудня. До речі, нагадав Томенко, 11 грудня – це останній день пленарного тижня. Наступний день сесії – 22 грудня, а там через кілька робочих днів парламенту і «канікули» до 12 січня…

«Але якщо ми і далі зволікатимемо і не будемо реагувати на ситуацію, то люди вже вимагатимуть забратися від нас, бо ми не здатні змінити ситуацію. І тоді вже третього Майдану, де по 5 разів на добу гімн співали, не буде. Тоді вже друга Коліївщина буде», – вважає М. Томенко.

«Тому вимагаю вже зараз, не чекаючи звіту Уряду Яценюка 11 грудня, виробити план дій про те, як змінити не лише склад Кабміну, а й стратегію його діяльності, де на першому місці – інтереси України, власного народу та української економіки. Не проти Путіна треба боротися, а ЗА УКРАЇНУ», – підсумував Микола Томенко.