На адмінкордоні з окупованим Кримом збільшили кількість митників

20 листопадаа 2015 12:40
059686E6-9667-4F6A-ABDA-32926EAE48EB_mw1024_s_n

facebook.com

На трьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду з окупованого Криму почали роботу 75 нових інспекторів Херсонської митниці, набраних за кадровим конкурсом.

Виконувач обов’язків начальника митниці Сергій Гордієнко каже, що поповнення дозволило наростити кількість службовців у зміні з 6-7 до 9-10 осіб. Комфортнішим також став і режим роботи для них: раніше митники несли службу на КПВВ «доба через дві», а тепер «доба через три», що дає змогу краще відновитися після чергування у голому степу, під крижаним вітром та дощем.

Поява додаткових інспекторів у кожній зміні дозволить також уникнути заторів на пунктах. Адже у зв’язку з терористичною загрозою тут нещодавно ввели посилений режим роботи. Він передбачає не вибіркову, як раніше, а суцільну перевірку транспорту та людей, котрі перетинають адміністративну межу, з використанням металошукачів, металодетекторів та пошукових собак. Це забере додатковий час на перетин КПВВ, але завдяки збільшенню кількості інспекторів у зміні черги на перехід розтягуватися не будуть, і якість обслуговування не погіршиться.