У Херсоні відбувся тренінг “Як громадській організації представити себе у мережі”

12 листопадаа 2015 08:33
socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

Проект «Інформаційне суспільство: розвиток цифрового потенціалу мережі районних ІГС» молодіжної організацї «Нова генерація» стартував для представників та представниць громадських організацій Херсонської та Миколаївської областей.

Як ефективно користуватися соціальними мережами, каналом Youtube, Google Hangouts навчалися разом з тренером Юрієм Антощуком на тренінгу «Просування ІГС в Інтернеті», що відбувся 3-4 листопада у Херсоні.

Метою тренінгової програми є підвищення ролі місцевих ІГС у формуванні інформаційного простору громади. Соціальні мережі, Youtube є дієвими каналами спілкування з потенційними клієнтами організацій, партнерами, дає більше можливостей представникам громади долучатися до діяльноті громадських організацій.

Учасниками тренінгу стали представники та представниці громадських організацій Миколаївської та Херсонської областей.

Під час навчання активісти розбиралися з поняттям та складовими соціального медіа маркетінга (SMM). Просування в Інтернеті процес дуже динамічний. Потрібно постійно враховувати інтереси аудиторії, стежити за змінами і появою нових трендів. Засобів та прийомів для цього дуже багато. Адже, по суті, найголовніше завдання SMM – зацікавити в своїй інформації живих людей, користувачів Інтернетом, привернути живий інтерес та отримати підтримку й зацікавлення. Продумане просування дозволяє ефективно використовувати ресурси громадських організацій.

Останнім часом Інтернет розвивається дуже динамічно, соціальних мереж багато. В кожній свої особливості, які слід враховувати, щоб досягнути результату. Зокрема FacebookGoogle+BloggerInstagram, ВконтактеLinkedIn, Twitter, і це ще не всі.

Використання інструменту Google Hangouts дає можливість спілкуватися двом і більше користувачам у форматі групових відеоконференцій. За допомогою цієї служби можна проводити ділові наради, вебінари і спілкуватися у відеочатах. У відеозустрічі можна показати іншим учасникам презентацію, яка є на екрані вашого комп’ютера, надавши спільний доступ до будь-якого відкритого вікна програми. Таке спілкування можна записати як видеоролік та використати на своєму каналі Youtube.

– Сьогодні закінчився перший тренінг “Просування ІГС в Інтернеті”. Мета тренінгу полягала в тому, щоб набратися ще більше навичок роботи з розповсюдження інформації в соціальних мережах, а також методи залучення та зацікавлення цільової аудиторії до активних дій у житті даної громадської організації. Ми дізналися, як створити власний YouTube-канал та багато інших корисних функцій та нюансів роботи в мережі Інтернет. Ця інформація дуже корисна для розвитку нашої ініціативної групи.Адже за допомоги соціальних мереж та інших ресурсів ми зможемо легше досягти позитивних результатів в своїй діяльності. Дякуємо нашому тренеру Юрію Антощуку. Дізнавшись стільки корисної інформації, тепер ми точно досягнемо поставлених нами цілей. Хочеться подякувати Молодіжній організації “Нова генерація”, Наталії Дорофєєвій та Юрію Антощуку за організацію та проведення тренінгу,за нові знання та позитивні емоції. З Вами дуже класно та легко вчитися та працювати. – Заначає одна з учасниць тренінгу.

Проект «Просування ІГС в Інтернеті» спрямований на допомогу сільським та районним громадським організаціям стати видимими в інформаційному просторі та зрозумілими для своїх цільових груп та потенційних партнерів. На сьогоднішній день в мережі Інтернет недостатньо представлені саме сільські та районні громадські організації, саме тому існує потреба збільшити представництво локальних ІГС у мережі Інтернет, налагоджувати інформаційні зв’язки між ними та цифровий потенціал цих організацій.

Наступний тренінг проекту буде присвячений роботі з інформаційними матеріалами в діяльності ІГС. Навчання відбудеться наприкінці листопада 2015 року в м. Херсон.

Слідкуйте за оголошеннями та новинами на сайті організації www.socioprostir.org.ua

Бажаючих долучитися до проекту, просимо заповнити реєстраційну анкету http://goo.gl/forms/LoScewv5wK

Учасниками проекту можуть стати прдеставники/ці сільських та районних громадських організацій в Миколаївський та Херсонській областях. Якщо такі організації працюють на користь своєї громади та хочуть покращити свою спроможність впливати на формування інформаційного простору громади (через просування власної організації в мережі Інтернет), вони можуть взятии участь у проекті.

Молодіжна організація «Нова генерація» (м. Херсон).

Проект “Інформаційне суспільство: розвиток цифрового потенціалу мережі районних ІГС” здійснюється за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.