Херсонська молодь зняла фільм про туристичну привабливість регіону

30 Жовтня 2015 10:22
Фото: Capbomba. Використовується на умовах Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Фото: Capbomba. Використовується на умовах Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

30 жовтня в Херсоні відбудеться прем’єрний показ довгоочікуваної для багатьох городян картини — «Картографи Google. Експедиція в Херсонську область». Ідея фільму зародилася у процесі впровадження проекту «Цифрове перетворення Херсонської області», яке здійснювала компанія Google Україна, ХОБФ «Об’єднання» за підтримки місцевої влади. Проект втілювався у кілька етапів, результатами якого стали кілька зручних онлайн-карт: історичного центру Херсона, міських об’єктів комунальної власності, мапа округів, створення сайту discoverkherson.com.ua, присвяченого заповідним територіям краю, а також низка семінарів і тренінгів.

В ході кількох експедицій по області (Олешківські піски, о. Джарилгач, Асканія-Нова, о. Бірючий, плавні Нижньодніпровського національного природного парку, узбережжя Чорного моря та інші) молоді режисери, оператори й актори відзняли чимало яскравого матеріалу для повноцінного фільму.

«Якісних відеоматеріалів про нашу область дуже мало. Ключовий момент, який ми хотіли донести до глядачів: Херсонщина — безкінечно неймовірна, — коментує директор картини Анастасія Гришко. — У процесі зйомок ми зрозуміли, що навіть місцеві мешканці далеко не все знають про свою батьківщину. Тож наше завдання — зацікавити та надихнути херсонців, українців загалом та жителів інших країн відкривати для себе Херсонщину».

«Готувались до зйомок фільму півроку, а зняли все за десять днів у травні, — додає Анастасія. — Ночували в пустелі у наметах, співали пісень під гітару, жили на безлюдному острові, ходили на байдарках у плавні… емоції були просто неймовірні! І нам дуже хочеться, щоб глядачі перейнялися нашим драйвом і самі вирушали подорожувати, бо у нашій області насправді чимало принад для туристів».

Іван АНТИПЕНКО, «День»