20 жовтня на Херсонщині з робочим візитом перебував Микола Томенко

22 Жовтня 2015 09:01

IMG_7494У вівторок, 20 жовтня, народний депутат України, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко перебував на Херсонщині.

Під час візиту до нашої області Микола Володимирович провів зустріч з бібліотекарями Херсона, а також з педагогічним та батьківським колективом Херсонського навчально-виховного комплексу № 56. Крім того, Микола Володимирович дав інтерв’ю місцевим телерадіокомпаніям.

Основною метою зустрічі з бібліотекарями міста була презентація просвітницьких проектів Фонду «Рідна країна». Микола Томенко представив «Український щорічник» на 2016 рік.  Микола Володимирович зазначив, що «Український щорічник-2016» містить афоризми, ілюстрації про найвідоміші історичні, архітектурні, культові пам’ятки України, щоденний народний календар з прикметами та перлинами народної мудрості.

IMG_7497

«Незмінною у щорічнику залишається рубрика «Що я зробив для України», де кожен власник цього видання зможе записати свої ідеї та плани на майбутнє. На сторінках щоденника можна знайти авторів найвідоміших українських афоризмів та пісень; ознайомитись із мудрими заповітами Григорія Сковороди, прочитати як Володимир Маяковський агітував вивчати українську мову, а Антон Чехов – хвалив українських селян за веселість і той же час тверезість; відкрити для себе лірику Івана Франка у перекладі Анни Ахматової та ще багато нового і цікавого», – підкреслив засновник Фонду «Рідна країна».

Микола Томенко поінформував, що «Український щорічник-2016» присвячений 25-річчю незалежності України, яке ми будемо відзначати у наступному році, та 20-річчю сучасної Конституції.

Також Микола Володимирович презентував перевидані та доповнені диски «Класика української літератури. Живі голоси» та «Слуханка для української малечі».
IMG_7489

Букрєєв Тарас, “Рідна Херсонщина”, фото автора