Сьогодні у Херсоні пройде тренінг: порушення виборчого законодавства, відповідальність та захист прав медіа

20 Жовтня 2015 09:12
facebook.com

facebook.com

Дістали постійні порушення та відсутність відповідальності суб’єктів виборчого процесу?

Під час тренінгу буде презентована не тільки класифікація порушень, але й статті Законів та Кодексів, за якими порушник буде відповідати за незаконні дії.

Маєте бажання долучитись до громадського та журналістського контролю за чесністю виборів?

Долучайся до журналістського та громадського контролю виборів!
P.S.: для реєстрації та отримання матеріалів тренінгу – залиште свій e-meil за цією формою – http://goo.gl/forms/2pCKHo85tG

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ
для журналістів в Херсонській області щодо порушень виборчого законодавства, відповідальності та захисту прав медіа

Тренінг пройде в Конгрес-холі, Радянська вулиця, 7

11:30– 12:00 Реєстрація учасників
12:00–13:30 Презентація та обговорення типологізації порушень виборчого законодавства, правова відповідальність за вчинення злочинів проти виборчих прав
13:30-14:00 Кава-перерва
14:00-15:30 Презентація прав та обов’язків спостерігачів і журналістів, обговорення форм взаємодії спостерігачів від неурядових організацій з медіа в день голосування.
15:30 Обід

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер
(‪#‎вибори15‬; ‪#‎elect_ua‬; ‪#‎opora‬; ‪#‎опора‬)

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.

Також, на тренінгу будуть презентовані статус, права та обов’язки офіційних спостерігачів та журналістів. Ця інформація (разом із посиланнями на конкретні статті не тільки Закону про місцеві вибори, але й Кримінального Кодексу, Закону про інформацію і т.д.) буде корисна не тільки журналістам, а й громадським діячам, спостерігачам та активним громадянам, що виявлять бажання контролювати додержання демократичних стандартів під час виборів.

Подія у facebook