Михайло Линецький: “Робимо те, що потрібно!”

15 Жовтня 2015 09:50

DSC_4342_Михайло Линецький, підприємець, громадянин України, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”, кандидата у депутати Херсонської міської ради від Блоку Петра Порошенка “Солідарність”.

У своїй трудовій діяльності я пройшов шлях від водія – експедитора до комерційного директора. З 2001 року займаюся власною справою –  є співзасновником мережі дитячих супермаркетів «Тралі Валі».

Дивлячись на моє рідне місто розумію, змін на краще, на жаль, не відбувається. Основні проблеми – це стан доріг, освітлення вулиць, гори сміття, «плантації» амброзії  нікуди не зникають та й вирішувати їх не поспішають.

Мій крок висувати свою кандидатуру в депутати міської ради був старанно зваженим та обдуманим. Я прагну змінити  старий устрій нашого міста. Потрібно вести жорсткий контроль на усіх рівнях влади. У першу чергу – контроль за розподіленням бюджетних коштів. Красти з бюджету – це подвійний злочин, якому немає виправдань. Ми живемо в одній країні. Це наш дім.  Ми повинні відбудовувати, цінувати, берегти та примножувати здобутки нашого міста Херсона.

Якщо кожен буде починати з себе – з благоустрою своїх будинків, прибудинкових територій, спільно координувати зроблене. Це вже буде величезним плюсом та вкладом у спільну справу. Бо усе починається з найменшого. І ніхто, окрім нас самих не зможе зробити своє життя кращим.

DSC_4365_Я, наприклад, живу на 4-му Таврійському. 18 років поспіль стикаюся з одними й тими ж труднощами – проблеми з водою. Кілька років тому, нарешті,  цілодобове водопостачання стало нормою у нашому будинку, але якість води не змінилася. Вона не відповідає жодним санітарно-гігієнічним нормам. Тому ми змушені очищати, або купувати питну воду. Питання з встановленням бюветів, де люди могли б безкоштовно набирати воду придатну для споживання, на місцевому рівні, взагалі не стоїть.  Тож задачу щодо реалізації проекту з встановлення  бюветів з водою вважаю однією з першочергових.

Мене дуже бентежить тема  дитячих майданчиків, яка дуже актуальна під час кожних виборів. Проблема в тому, що їх ставили хаотично, без дотримання будь-яких норм і правил. Здоров’я дитини повинно бути на першому місці, проте не такою ціною.

Прикрий випадок трапився у моєму мікрорайоні. Дитячий майданчик встановили біля самісінького перехрестя, де пожвавлений рух машин. Несвідомий водій на шаленій швидкості врізався прямісінько у дитячі споруди. Добре, що це була ніч і трагічних наслідків вдалося оминути. Не пощастило тільки гойдалкам. Проте факт залишається фактом. Спільно з сусідами ми  полагодили усі зламані конструкції. Задля уникнення у подальшому неприємних інцидентів найближчим часом  встановимо  на  майданчику огорожу та відновимо доріжку. Ми робимо усе гуртом. Бо тільки при взаємній роботі та підтримці народжується якісний результат.

Разом з моїми друзями та партнерами навесні 2014 року ми взяли опіку над сім’ями прикордонників, які переїхали, у буремний час, з Криму до Херсона.  Це був переломний період для країни та для кожного з нас. Починали ми з того, що допомагали родинам з дитячим харчуванням, одягом, засобами гігієни. Потім вийшли на наших київських партнерів, вони увійшли в положення та надали чималу кількість дитячих  речей, а саме – ліжечка, ходунки, стільці для годування, велосипеди, дитячі коляски. Ми з’ясували  потреби кожної сім’ї та передали усе до гуртожитку де мешкали  прикордонники. Це була дуже потрібна ініціатива, яка нікого не лишила байдужим.

Так як моя підприємницька діяльність пов’язана з продажем товарів для новонароджених ми відновили добру традицію в першу новорічну ніч, дарувати родині немовля дитячу коляску. Двічі на рік до Дня захисту дітей та Дня Святого Миколая ми передаємо кошти у відділення Херсонської обласної дитячій клінічній лікарні.

Займаючись підприємницькою діяльністю я бачу яку кількість податків і зборів ми відраховуємо. Це досить великі суми. І після цього зрозуміти, як в бюджеті може не  вистачати  коштів для мене залишається загадкою.

Вже в зрілому віці я втретє сів за студентську лаву. Це був рішучий та зважений крок. Я закінчив cтруктурний підрозділ Національної академії державного управління при Президентові України  та отримав диплом магістра державної служби з відзнакою. Навчався в Європі. Виїжджав на семінари за кордон. Я отримав колосальний досвід та знання, які прагну застосувати на практиці.

Аналізуючи побачене та почуте розумієш, що таке місто, як Херсон є самодостатнім з прекрасною природою, унікальними ресурсами, працьовитими людьми. Жити погано у таких умовах  – це  гріх.

Мої кроки до влади  обґрунтовані та вмотивовані досвідом. Усвідомлюючи те, що нічого не змінюється сидіти склавши руки я не хочу та не можу.

Сьогодення нашого міста залежить від кожного з нас!