Звіт про діяльність херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» – частина ІІ

23 Вересня 2015 11:21

kraina-logo-selХерсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та сайт «Рідна Херсонщина» працюють вже понад рік. Тому ми вирішили відзвітувати про нашу діяльність. З серпня 2014 року наш колектив під керівництвом Михайла Линецького зробив великий обсяг роботи. Як ми вже наголошували раніше, наша діяльність охоплює три основні напрямки: допомога родинам прикордонників та переселенцям, шефство над херсонськими військовослужбовцями та культурно-просвітницька робота.

Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка неодноразово надавало всебічну адресну допомогу нашим військовим. Ми вже понад рік тісно співпрацюємо з батальйоном охорони військового аеродрому 11-го окремого полку армійської авіації та підполковником Ігорем Зосименком.

Регулярне відвідування цієї військової частини вже стало доброю традицією. Допомога, котру надає наше представництво Фонду, носить більше гуманітарну спрямованість, аніж мілітаристську. За час нашої співпраці ми передавали бійцям найнеобхідніші речі для комфортного несення служби як у зоні АТО, так і на Херсонщині: термобілизна, тактичні рукавиці, GPS-навігатори для військової техніки, спальні мішки та сучасні засоби зв’язку, котрі мають високий рівень захисту від перешкод та перехоплень. Крім того, силами наших партнерів та просто небайдужих патріотів ми змогли вирішити всі проблеми пов’язані з відсутністю комп’ютерної техніки та канцелярії у військових. Також у травні цього року очільник херсонського представництва Фонду Михайло Линецький допоміг військовослужбовцям частково вирішити проблему питної води на їхній базі у Краматорську.

Представництво Фонду допомагало облаштовувати спортивний куток в казармі

Представництво Фонду допомагало облаштовувати спортивний куток в казармі

Варто зазначити, що окрім вищезазначеної допомоги наш колектив регулярно вітає військових зі святами, завжди передає їм смачні гостинці та вітаміни. Також перед Новим роком Фонд зробив для бійців подарунок у вигляді облаштування спортзалу, було надане різне спортивне знаряддя, баскетбольні, футбольні та волейбольні м’ячі, ракетки для настільного тенісу, а також боксерську грушу, котрій солдати зраділи найбільше.

Крім того, ще одним напрямком нашої роботи є організація дозвілля військових. Так, наприклад, напередодні Дня Конституції України херсонський представник Фонду Михайло Линецький допоміг організувати виступ творчого колективу «На біс!» на території військової частини.

Під час робочої поїздки на Херсонщину у травні 2015 року наших підшефних провідав народний депутат України, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко. Варто зазначити, що він неодноразово долучався до вирішення проблем військових 11-го окремого полку армійської авіації.

IMG_7387

Командир батальйону охорони військового аеродрому підполковник Ігор Зосименко неодноразово наголошував, що допомога, яку надає Фонд є дійсно безцінною не тільки при охороні аеродрому, а й при виконанні бойових завдань у зоні АТО (частина бійців зараз знаходиться саме там).

У свою чергу Михайло Линецький запевняє, що на цьому співпраця не закінчується, представництво Фонду і надалі буде підтримувати військових.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”, фото автора