Микола Томенко: Дуже вузьке коло людей продовжує готувати кадрові зміни в Україні

15 Вересня 2015 14:50

tomenko8Відповідаючи в кулуарах парламенту на запитання журналістів, які кандидатури обговорюються на посади міністра екології та міністра охорони здоров’я, народний депутат України, Голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко зазначив, що, на жаль, дуже вузьке коло людей продовжує готувати кадрові зміни в країні.

«Нинішня ситуація в сфері екології взагалі є катастрофічною. Досі залишається тимчасово виконуючим обов’язки Голова Державної служби геології і надр України, маса публічних конфліктів виникло навколо нового керівника Державного агентства з управління зоною відчуження… Натомість заклик громадськості, експертів та нашого Комітету про необхідність проведення відкритого, професійного конкурсу на заміщення посади міністра екології та природних ресурсів – повністю проігнорований», – заявив М. Томенко.

За його словами, нового кандидата на посаду міністра екології обговорюють не те, що у вузькому, а у дуже вузькому колі.

«Якщо так триватиме і далі, то очевидно, що новий міністр екології буде або представником чергової фінансово-політичної групи або політичної партії, що не лише неправильно, а і небезпечно в сьогоднішніх умовах – фактично, відсутності державної екологічної політики в Україні», – підсумував Микола Томенко.