Звіт про діяльність херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» – частина І

11 Вересня 2015 14:16

kraina-logo-selХерсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та сайт «Рідна Херсонщина» працюють вже понад рік. Тому ми вирішили відзвітувати про нашу діяльність. З серпня 2014 року наш колектив під керівництвом Михайла Линецького зробив великий обсяг роботи. Наша діяльність охоплює три основні напрямки: допомога родинам прикордонників та переселенцям, шефство над херсонськими військовослужбовцями та культурно-просвітницька робота.

IMG_0053__JPG

Навесні 2014 року на Херсонщину з тимчасово окупованого Криму передислокувалися прикордонники, котрі залишилися вірні присязі. Сім’ї бійців Херсонського прикордонного загону розселили в гуртожитках, а наше місто стало для них другою домівкою. Небайдужі херсонці ніколи не залишалися осторонь проблем військовослужбовців та їхніх сімей. Неодноразово херсонці допомагали родинам військових: у поліпшенні житлових умов, предметами побуту тощо.

Не залишилися осторонь й наше представництво Фонду разом з колективом магазину товарів для дітей «Тралі Валі».

1PS-qi-DXwYЗа рік Фонд налагодив тісну співпрацю з однією з дружин офіцера-прикордонника Любов’ю. Вона займається обліком потреб сімей прикордонників, з’ясовує нагальні потреби дітей в кожній  родині. Такий облік дозволяє надавати цільову адресну допомогу, адже благодійники точно знають що потрібно та в якій кількості.

«Нами надається адресна допомога, в залежності від потреб окремих родин: дитячий одяг, засоби гігієни, дитяче взуття, харчування відповідно до потреб і віку дітей. Я вважаю, що допомагати сім’ям військових-прикордонників – це мій соціальний обов’язок не тільки як підприємця, але і як патріота», – коментує «Рідній Херсонщині» Михайло Линецький.

Херсонське представництво залучає до благодійництва й інших небайдужих громадян. Наприклад, дитячими товарами нам допомагала компанія «ITI group» з міста Києва.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”