Сьогодні у Херсоні відкриють персональну виставку скульптора та художника Вадима Федоровича

21 Серпня 2015 10:02

Вперше в Херсоні 21 серпня об 11.00 Херсонський обласний художній музей імені О.О. Шовкуненка презентує персональну виставку творів неординарного українського скульптора, уродженця м. Цюрупинськ Херсонської області Федоровича Вадима Валентиновича.

artmuseum.ks.ua

artmuseum.ks.ua

Вадим Федорович народився 23 травня 1953 року. Він навчався у державному інституті прикладного та декоративного мистецтва у м. Львові на факультеті художньо-прикладної кераміки. Працював як в галузі станкової скульптури, пластики малих форм, у створенні портретних образів, так і в галузі монументально-декоративної і паркової скульптури. Тематика його творів різноманітна: від релігійних образів, алегорійних композицій до національно-історичних персонажів та анімалістичної пластики. Для своїх творів майстер використовує штучний камінь та різноманітні синтетичні матеріали, які імітують мармур, мідь, бронзу.

artmuseum.ks.ua

artmuseum.ks.ua

В академічній техніці він виконав ряд робіт. Так у 1997 році скульптор був запрошений в м. Одесу для виконання рельєфних робіт та іконостасу в інтер’єрі церкви Св.Марії Магдалини. До 2000-річчя Різдва Христового у Кафедральному Соборі Св.Олександри у м. Києві він створив пам’ятний знак і монументальне горельєфне панно (14 стацій) «Хресний шлях Ісуса Христа на Голгофу» за пропозицією Апостольського нунція в Україні архієпископа М.Етеровича.

Йому належить ряд модерністських робіт для біохімічної фірми «Axaron» в г.Хайдельберзі (Німеччина), в Олександрівському дитячому будинку в м.Лодзь (Польща), для фірми «Майкл Інтертайменд» в м.Джексонвіль (США). Автор брав участь у міжнародному симпозіумі скульпторів у м.Санкт-Петербурзі (Росія), а також у різноманітних міжнародних і регіональних виставках.

artmuseum.ks.ua

artmuseum.ks.ua