У Скадовську пройде дитячий фестиваль бандуристів «Таврійські зустрічі»

19 Серпня 2015 11:12

16_bЗахід буде проходити з 20 по 22 серпня 2015 року у м. Скадовську Херсонської області на майданчику біля Палацу Культури. Відкриття о 18.00.

У фестивалі візьмуть участь 160 музикантів, як у складі дитячих ансамблів бандуристів, так і окремі виконавці з Київської, Харківської, Рівненської, Житомирської, Херсонської областей та м. Львова.

Організаторами заходу є Національна Спілка кобзарів України, управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, відділ культури Голопристанського та відділ культури і туризму Скадовської райдержадміністрації.

У рамках фестивалю будуть проходити виступи ансамблів бандуристів, майстер-класи гри на бандурі, творчі зустрічі та сольні виступи провідних майстрів бандурного мистецтва.

Серед видатних майстрів бандурного мистецтва на фестивалі будуть присутні:

Володимир Єсипок – український співак-бандурист, Народний артист України, професор, голова Національної Спілки кобзарів України.

Лариса Дедюх – заслужена артистка України, Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів виконавців на народних інструментах, викладач гри на бандурі і вокалу в НМАУ ім. П. Чайковського.

Роман Гриньків – Народний артист України, віртуоз-бандурист, викладач гри на бандурі НМАУ ім. П. Чайковського.

Богодар Баглай – викладач Львівського державного училища культури та мистецтв, знавець харківського способу гри на бандурі.

Тарас Постніков – кобзар, Заслужений артист України, кіноактор, актор Національного академічного театру ім. І. Франка м. Київ.

Гостями фестивалю будуть дует «B&B Projekt» та дует «Сто Двадцять Чотири».