Уряд затвердив Перспективні плани формування територій громад, зокрема, Херсонської області

7 Серпня 2015 11:03
vybor.ua

vybor.ua

Проекти Перспективних планів формування низки областей схвалені  на засіданні Уряду.

«Хочу поінформувати, яким чином реформа децентралізації перейшла від прийняття законів до реалізації та впровадження на місцях. Сьогодні я представляю на  затвердження перспективні плани формування територіальних перших громад, які вже дали згоду на об’єднання. Це ті громади, які можуть вийти на нові місцеві вибори вже з новим органом місцевого самоврядування і отримати після виборів нові виконавчі комітети», –  сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Вже 21 область схвалила свої плани. Всі області дотримаються визначених законом строків по затвердженню таких планів», – запевнив Геннадій Зубко.

«Відтак подальша доля реформи в руках українського парламенту. Остаточне схвалення в 300 голосів змін до Конституції України – повністю закріпить нові повноваження за громадами», – зазначив урядовець.

Окрім додаткових фінансових та податкових можливостей, об’єднані громади отримають у своє розпорядження і землі в межах об’єднаних громад.

На Херсонщині, згідно з Перспективним планом, пропонується сформувати 41 об’єднану громаду. Загальна кількість рад області становитиме: сільських – 259, селищних – 30, міських – 9.