Херсонці передали військовим житловий автопричіп

3 Червня 2015 08:55

dsc_0382

Фургон (військові називають його КУНГ) побудували «з нуля» завдяки коштам небайдужих городян, зібраних Благодійним фондом депутата Херсонської міськради Еліко Маркелії. У ньому комфортно можуть відпочивати троє бійців. Тут же є місце для приготування і зберігання їжі та надання першої медичної допомоги. Окрім причепу, бійцям подарували й автомобіль «Ниву», на якому вони одразу ж відправились у зону АТО на Донеччину. А щоб не гнати фургон порожнім, волонтери зібрали овочі, солодощі та деякі речі для наших бійців.

dsc_0389

«Це хлопці, з якими ми дружимо вже майже рік, ще з того часу, коли вони перебували на Херсонщині. Я запитала, що їм зараз необхідно. Запевнили, що з їжею і одягом усе добре, а з транспортуванням поранених і мобільними місцями для відпочинку – проблема, – розповідає Еліко Маркелія. – Я запропонувала депутатам і міському голові допомогти зробити такий причіп. Вони підтримали. А ще чималі кошти дали обласний тубдиспансер, медичний коледж та багато інших волонтерів. Поки зібрали 32 тисячі, ще треба 30. Але нічого, зберемо, головне, що КУНГ і авто хлопці вже забрали. Ця справа показала, як ми можемо об’єднуватись, незважаючи на різні політичні погляди».

dsc_0403

Військові подарунком задоволені. Кажуть, що вже поріднилися з херсонцями, хоча самі тут були й недовго. А постійна опіка наших волонтерів підтримує їх віру в перемогу України.

dsc_0422

«КУНГ буде застосовуватися на вогневій позиції для життєзабезпечення особового складу. Плануємо ще обладнати тут і душову кабінку. Все-таки це необхідна річ у польових умовах: перекусити, помитися, відпочити – для цього він незамінний, – коментує заступник командира з виховної роботи артилерійського дивізіону Ігор Зосимович. – Ми дуже вдячні херсонцям і особисто пані Еліко, яка давно нам допомагає. Від колег додам, що з кожною такою акцією волонтерів ми переконуємось у важливості один одного і стараємось вас не підвести».

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора