У Херсоні зустрічали демобілізованих земляків

23 Травня 2015 12:43

На заслужений відпочинок додому повернулися ще 48 бійців 21 батальйону 28 окремої механізованої бригади. Усі вони – з Херсонщини, адже цей батальйон сформовано на основі колишнього «Сармату», що спочатку виконував функції територіальної оборони.

11

У Херсоні зустріти бійців прийшло близько сотні городян, друзів, близьких, колег по службі, представників міської та обласної влади. До обласного центру доїхали лише 15 солдатів, інших зустрічали в райцентрах і селах. Люди вітали бійців оплесками, квітами, Гімном України і дякували за службу. На честь військових грав оркестр Херсонської державної морської академії.

22

Хлопці виглядають дещо змореними, тому на запитання про подальші плани всі відповідають: «Побути вдома, побачити рідних, відпочити». А ось що робити далі – кожен вирішує особисто. Хтось думає повернутися на попереднє місце роботи, а комусь захотілось стати до лав українського війська за контрактом.

33

Один з таких – Ігор Лєбєдєв із села Музиківка, що під Херсоном. «Я серйозно планую продовжити службу. Чому? Тому що комусь треба захищати державу. Вирішив, що я готовий до цього, – каже боєць. – Батьки ще не знають по це, але я певен, вони мене зрозуміють і підтримають. Такий зараз час».

44

55

66

77

88

99

111

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора