Сьогодні херсонці відзначають День Європи в Україні

16 Травня 2015 09:41
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У третю суботу травня в Україні відзначається День Європи.

В нашому місті 16 травня програма Дня Європи в Україні розпочалась о 08.00 на площі Свободи. Там провели молодіжний флешмоб з виконання Державного Гімну України та Гімну Європейського Союзу за участі духових оркестрів. О 10.30 з площі стартує святкова хода, що вирушить по пр. Ушакова до площі Героїв Сталінграда.

Об 11.00 відбудеться урочисте відкриття виставки «Кольорове життя» учнів навчально-естетичного комплексу «Художня школа» до 30-річчя херсонської міської галереї дитячої та юнацької творчості «Синій кіт», 35-річчя Дитячої художньої школи м. Херсона та з нагоди Дня Європи.

Починаючи з 11.00, херсонці та гості нашого міста зможуть поцікавитись «Їстівною» мапою Європи – України» (Потьомкінський сквер, набережна парку Слави, вул.Суворова, біля кафе «Ланда»); послухати виступи духових оркестрів та переглянути номери творчих колективів на бульварі Мирному, у Потьомкінському сквері, Міському парку (біля кафе «Лакомка», на вході до парку), по вул. Суворова (біля магазину «Парус»); взяти участь у вуличній акції «Читання у парку» (Міський парк, біля дуба); відвідати конкурс дитячих малюнків «Мій автомобіль на чистій енергії», різноманітні вікторини, змагання (Міський парк).

Об 11.30 у Покровському сквері розпочнеться концерт камерного оркестру «Гілея» обласної філармонії.

О 12.00 в обласному художньому музеї ім. О.Шовкуненка – виставка художників країн Європи.

О 13.00 у Міському парку, біля дуба, розпочнеться вистава театра ляльок «Цирк джунглів».

О 15.00 на площі біля кіноконцертного залу «Ювілейний» відбудеться концертна програма «Вальс об’єднує народи».

О 21.00 на вул. Суворова (біля магазину «Парус») демонструватимуться європейські фільми.