Автобусні квитки на Херсонщині знову подорожчали

29 Квітня 2015 11:01
khersonlive.com

khersonlive.com

За наполяганням фірм-перевізників Херсонська облдержадміністрація вдруге протягом нинішнього року підвищила вартість проїзду у автобусах приміського та міжміського сполучення.

Він подорожчав майже вдвічі – з 27 до 40 копійок за кілометр. А це вдарило не тільки по селянах, які везуть м’ясо та овочі на ринки у міста, а й по городянам, котрі мають дачі у приміських районах. Аби дістатися до них і повернутися додому, відтепер треба сплатити по 20-30 гривень. Такі витрати дошкульно б’ють по гаманцях безробітних та пенсіонерів – раніше вирощені на дачі фрукти та овочі допомагали їм виживати, а тепер виходить, що дешевше буде купувати все на ринках, аніж віддавати останні гроші за проїзд до «фазенди».

На додачу, з підвищенням вартості проїзду рівень сервісу у громадському транспорті не зростає, а радше падає. Почастішали випадки, коли автобуси просто не приїжджають до сіл у визначений графіком час без пояснення причин, або ж набивають пасажирів у салон, наче оселедців у бочку, порушуючи норми та правила безпеки. Скарги обурених пасажирів з цього приводу облдержадміністрація також отримувала, і обіцяла відстороняти недобросовісних перевізників від обслуговування маршрутів. Та після цього нічого на краще не змінилося – хіба що проїзд подорожчав.