Микола Томенко: Уряд перетворює проект «Європейський вал» на українську «стіну плачу підприємців»

26 Квітня 2015 13:19
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це народний депутат України Микола Томенко заявив сьогодні під час виступу у парламенті, коментуючи залучення інвестицій до будівництва так званої «Стіни».

Як відомо, цей проект передбачався як проект, що фінансується з бюджету і за рахунок інвестицій, нагадав народний депутат. «Натомість ключовим інвестором «Європейського валу» став український громадянин та малий і середній бізнес. Як інформують підприємці з різних регіонів України, сьогодні Урядом «розписані» суми, які певні області і райони повинні «проінвестувати» у цей проект. Таким чином, як і при попередній владі, відбувається «делікатне вибивання» грошей у підприємців. Причому, мова йде про малий і середній бізнес, які, окрім сьогоднішнього виживання та підтримки армії, мусять інвестувати ще й в проект будівництва «Стіни», – заявив народний депутат.

Він додав, що у багатьох регіонах чиновники вже призвичаїлися до ситуації і уповноважили певні «братні» фірми, які будуть «освоювати» зібрані, зазвичай, не задекларовані кошти.

«Такі побори навіть для суспільнозначимих проектів є несправедливими і неправильними. Якщо це не зупинити, то проект «Європейський вал» дуже скоро перетвориться на своєрідну українську «стіну плачу підприємців», – підсумував Микола Томенко.