На Херсонщину прийшла «велика вода»

15 Квітня 2015 10:10
tsn.ua

tsn.ua

Після того, як на Херсонщину в квітні вилилося трохи менше, ніж дві місячні норми опадів, дедалі більш загрозливою стала і ситуація з підтопленням населених пунктів.

Якщо днями йшлося тільки про окремі будинки, то тепер брудні потоки «змивають» цілі села та житломасиви у містах. Так, у селищі Нова Маячка Цюрупинського району області «велика вода» завітала до чотирьохсот будинків та присадибних ділянок – з надіями на врожай щойно висаджених ранніх овочів селяни вже попрощалися. У Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій Херсонщини повідомляють: задля порятунку Нової Маячки тут задіяли дванадцять насосних станцій вертикального дренажу. Але вода до селища, розташованого в низині, прибуває з усіх усюд швидше, ніж її встигають відкачувати.

У самому Херсоні підтоплено сім вулиць та два провулки біля річки Кошової – її доводиться відкачувати вже безпосередньо з будинків у «приватному секторі». Причому ця ситуація повторюється заледве не кожної дощової весни: обивателі захаращують дренажні канали та зливову каналізацію побутовим сміттям так, що комунальники не встигають її розчищати. А потім скаржаться, що система не спроможна приймати тонни дощової води, яка виливається на обійстя.