Олег Турський: «Кристал-2» – шанс наблизитися до першої команди

13 Квітня 2015 15:30
fckristal.com

fckristal.com

Незабаром нова команда стартує в чемпіонаті міста.

У попередніх публікаціях ми вже повідомляли про створення в структурі клубу «Кристал» ще однієї команди – «Кристал-2». За задумом керівництва і тренерського штабу, до неї залучатимуть молодь з кристалівської СДЮШОР, гравців першої команди, які мають небагато ігрової практики та інших перспективних виконавців, які можуть показати себе перед тренерами основної команди. Уже найближчого понеділка, о 16.00, на запасному полі стадіону «Кристал» відбудеться відкрите тренування, у якому можуть взяти участь гравці, які бажають потрапити до «Кристалу-2». Детальніше про створення та функціонування цієї команди розповів помічник головного тренера «Кристалу» Олег Турський.

– Разом з управлінням молоді і спорту Херсонської міської ради та тренерським штабом нашого клубу було вирішено створити «Кристал-2». Команда створюється в структурі клубу для розвитку, популяризації футболу та підготовки молодих виконавців. Вона виступатиме в чемпіонаті міста Херсона. В ній гратимуть як випускники нашої школи, так і футболісти першої команди, які по різним причинам не потрапляють в основний склад. «Кристал-2» – шанс наблизитись до першої команди, адже ці хлопці будуть завжди в нас на виду, – говорить Олег Валерійович. – Наразі місце головного тренера «Кристалу-2» залишається вакантним. Поки йдуть пошуки, командою займатимусь я і Роман Ленський, а Сергій Шевцов здійснюватиме загальне керівництво, стежитиме за процесом тренувань, побудови команди і даватиме свої вказівки.

– Де гратиме «Кристал-2»?

– Знайшлися люди, які готові допомогти встановити поливну систему і засіяти травою запасне поле «Кристала». В найближчі дні ця робота почнеться і скоро ґрунтове поле перетвориться на поле з газоном. У підсумку основна команда отримає трав’яне поле для тренувань, а «Кристал-2» – для проведення матчів чемпіонату міста.

– Чи достатній рівень чемпіонату міста, щоб у ньому міг готуватися дубль першої команди?

– Я думаю, що достатній. В чемпіонаті є доволі сильні команди, де грають футболісти, які пройшли і професійні клуби, і чемпіонати областей. Є й молоді колективи. Тому «Кристал-2» нормально там себе почуватиме. А якщо ми будемо рости, буде фінансова підтримка і це виправдовуватиме себе, то може й до обласного чемпіонату доростемо.

– Чи ставите новій команді якісь турнірні завдання?

– Зараз важливо поборотися не за місця, а за якість гри. Адже «Кристал-2» гратиме по схемі і в стилі основної команди. Щоб гравці, які підтягнуться до другої ліги, швидко вписалися в ту гру, яку ми проповідуємо. Але, безумовно, перед командою будуть ставитись завдання на перемогу. Дух переможця треба прищеплювати змалку. Це має бути на психологічному рівні.

Прес-служба ФК «Кристал»