Херсонські студенти провели благодійну акцію на підтримку переселенців із зони АТО

8 Квітня 2015 15:15
kntu.net.ua

kntu.net.ua

2 квітня в Херсонському національному технічному університеті пройшла благодійна акція на підтримку переселенців із зони АТО під назвою «Твори добро», інформує прес-служба університету. Активісти ХНТУ на чолі з головою Студентської ради університету Романом Ткаченко за підтримки керівництва університету та відділу з організації виховної роботи студентів організовували збір одягу, продуктів харчування, медикаментів і побутових речей, призначених для військовослужбовців української армії, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, та для вимушених переселенців із Донбасу та АР Крим. Цього дня у кожному корпусі нашого університету були розташовані пункти для збору речей першої необхідності.

kntu.net.ua

kntu.net.ua

Викладачі та студенти охоче відгукнулися на заклик підтримати українських воїнів і біженців із зони проведення АТО. У результаті акції волонтерами ХНТУ було зібрано багато одягу та взуття для дітей і дорослих, а також чимало продуктів харчування, дитячих іграшок, книжок та засобів гігієни.

Частину зібраних речей волонтери ХНТУ особисто передали сім’ям переселенців із зони проведення АТО, які наразі проживають в нашому місті. Жінки, які приїхали за допомогою, щиро подякували представникам університету за їхню небайдужість і прагнення підтримати тих, хто найбільше потребує допомоги. А основну частку зібраної гуманітарної допомоги студенти передали Галині Іванівні Уманець – координатору обласного центру координації допомоги військовим, для відправлення її безпосередньо у зону АТО.

Акція «Твори добро» є одним із багатьох благодійних заходів, які останнім часом стали важливим складником життєдіяльності Херсонського національного технічного університету. Окремо варто сказати про те, що в більшості випадків їх організаторами виступають активісти Студентської ради й Профкому студентів та аспірантів, а вже їхні пропозиції охоче підтримують студенти та викладачі усіх факультетів ХНТУ. Хочеться подякувати усім організаторам і помічникам за злагоджену працю під час організації акції, за їх щиру допомогу та чисті серця, за віру, яку вони вселяють у душі наших героїв-захисників та громадян, які опинилися без даху над головою!

Студенти-волонтери ХНТУ не збираються сидіти склавши руки: попереду багато планів та проектів, а найголовніше – на них чекають ті, хто потребує допомоги!