Херсонських журналістів вчили працювати в умовах кризової ситуації

24 Березня 2015 02:30
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Херсонська міська рада спільно з Internews провела для херсонських журналістів семінар–тренінг «Журналісти в кризових ситуаціях: як впоратися з психічною травмою та залишитися в професії».

Під час семінару-тренінгу учасники обговорили основні кризові ситуації, в яких може опинитися журналіст. Та головним завдання тренінгу було навчити його учасників, як можна організувати допомогу собі та іншим в кризовій ситуації.

Тренери розкрили особливості журналістської роботи, коли вони працюють на місці трагічних подій. Їм було запропоновано не показувати «чорні картинки». Говорити що сталося, давати загальну інформацію, статистику. Показувати, що робиться для порятунку людей, розповідати про тих, хто вижив, давати говорити людям – розповідати історії про те, як вони врятувалися, що допомогло їм вижити. Показувати, що робиться для того, щоб у майбутньому такого не сталося, не повторилося. Важливо показувати людям надію. Коментувати те, що трапилося повинні експерти та фахівці, в першу чергу, а не політики.

Вчили журналістів, як надати собі психологічну допомогу, організувати свою роботу з найменшим для себе ризиком, вміти зробити правильний етичний вибір.

Тренінг провели Наталія Улько, практикуючий психолог психоаналітичної орієнтації, спеціаліст по роботі з людьми, які перебувають в кризовій ситуації, тренер-експерт міжнародного класу, та Наталія Бойченко, психолог, спеціаліст з індивідуальної психотерапії дорослих та підлітків, сімейний консультант з питань дитячо-батьківських відносин та розвитку дітей, ведуча груп психологічної підтримки та соціальної реабілітації людей, які отримали травматичний досвід, тренер-експерт міжнародного класу. Тренери є членами Української Асоціації Психоаналізу (УАП – ЄКПП – Україна).