Прикордонники спільно з облдержадміністрацією розробляють Положення щодо прикордонного режиму

23 Березня 2015 07:23
uainfo.org

uainfo.org

Із 10 лютого додатково введено прикордонний режим для Чаплинського та Новотроїцького районів. Раніше це стосувалося Генічеського, Каланчацького, Скадовського та Голопристанського районів.

19 березня  на нараді голови обласної державної адміністрації з питань введення прикордонного режиму на території Чаплинського і Новотроїцького районів, а також щодо заборони полювання на території відповідних сільських рад, йшла мова про необхідність підготовки офіційного Положення щодо прикордонного режиму.
Так, за словами начальника Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ, полковника Сергія Бідила, на сьогодні затверджена інструкція щодо порядку випуску маломірних плавзасобів у територіальне море України. Є необхідність установлення прикордонної лінії, знаків обмеження руху. Окрім того, має бути впроваджено реєстр маломірних суден, які зареєстровані на території районів із особливим статусом.
Також Сергій Бідило відзначив необхідність інформування районів про перелік обмежень на полювання, риболовлю, пересування тощо. Подібний проект вже підготовлений і чекає узгодження.