Херсонська гімназія створила англомовний комплекс для читання про рідний край

21 Березня 2015 10:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У Херсонській гімназії №6 презентовано навчально-методичний комплекс «Херсон: особливий відлік часу за сонячним годинником». Книга для читання англійською мовою про історію та культуру Півдня України, розроблена й опублікована учителями англійської мови гімназії та їхніми учнями протягом 2013-2014 років.

Навчальний комплекс складається з:

  якісних текстів для читання з різноманітною цікавою тематикою;

  різнорівневих завдань до текстів, адаптованих до реалій дванадцятибального оцінювання та створених за зразком автентичних (завдання гнучкі й можуть бути використані для навчання учнів з різним рівнем мовної та мовленнєвої підготовки);

  якісної аудіоверсії запропонованих  текстів, створеної за сприяння обласної телерадіокомпанії (радіо «Таврія»).

Навчально-методичний комплекс є результатом унікального проекту, створеного учнями та вчителями Херсонської гімназії № 6, які у 2013 році взяли участь у Міжнародному конкурсі для шкіл з усього світу, оголошеному лондонським видавництвом MacMillan Education Write Your Own Cultural Reader” («Створіть самі читанку про історію та культуру свого регіону чи країни англійською мовою»), надіславши свій доробок «Херсон: особливий відлік часу за сонячним годинником» та власноруч створені ілюстрації до нього. У конкурсі взяли участь навчальні заклади з Росії, України, Казахстану, Сербії, Іспанії, Болгарії, Польщі, Аргентини, Чеської Республіки, Малайзії тощо. Судді звертали увагу на  якість текстів та малюнків, а також на оригінальність інтерпретації завдання навчальним закладом.

У вересні було оголошено авторів семи найкращих книжок для читання англійською мовою про культуру рідного краю, що взяли участь у конкурсі 2013 року, серед яких названо команду Херсонської гімназії № 6, а творчий доробок учнів та їх учителів «Херсон: особливий відлік часу за сонячним годинником» схвалено та рекомендовано видавництвом MacMillan Education «…за письменницький хист та гарні ілюстрації».