Близько 700 учасників зібрав тиждень української мови та літератури в Херсоні

20 Березня 2015 16:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У гімназії №1 пройшов тиждень української мови та літератури, в рамках якого проведені тематичні конкурси: «Люби, вивчай рідну мову» (КВК, 5 класи), «Найрозумніший» (6 класи), на кращого знавця творчості Т.Г.Шевченка «Кобзареве слово у кожному серці» (9 класи), знавців української мови «Я знаю українську…» (10 класи), інформаційні п’ятихвилинки «Мова – диво калинове» (5-11 класи). Під час конкурсів використовувалися презентації, відеоуроки, фрагменти з документальних фільмів та ін.

Крім того організовано майстер-класи з елементами народознавства «Коса-дівоча краса», «Українкою бути стильно» (7 класи), до яких були залучені і батьки, спеціалісти з майстерного заплітання дівочої коси. Учениці під час майстер-класу мали змогу дізнатися  про історію та символіку дівочої коси, «рецепти» догляду за волоссям і сучасні тенденції в плетінні коси.

Спеціалісти обласної юнацької бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, провели бібліотечний урок «Від слова до слова» (8 клас). 

З метою виявлення обдарованої молоді, проведено  літературну кав’ярню «Поезія народів світу» (5-11 класи), під час якої учасники читали напам’ять свої поезії та поезії Т.Г.Шевченка, виконували відомі музичні композиції у супроводі музичних інструментів. На захід завітали випускники минулих років.

Завершенням  тижня  української мови та літератури стала музична композиція «Я – українець» (5-11 класи).

У рамках заходів також залучено спеціалістів бібліотеки ім. О. Гончара.

Тиждень української мови та літератури дав змогу поглибити знання  учнів про історію, культуру, традицію українського народу,  а також сприяв формуванню духовно-естетичного світу майбутніх патріотів.

У заході взяли участь 582 учні  5-11-х класів, 32 учителя та 50 батьків учнів гімназії.