Херсонцям нагадали про профілактику онкологічних захворювань

10 Березня 2015 14:51
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Одним  із  основних  напрямків роботи міської  галузі  охорони здоров’я  є профілактика онкологічних захворювань, зниження захворюваності на злоякісні новоутворення та смертності від  них.

У поліклініках міста функціонують оглядові кабінети для жінок та для чоловіків. Для діагностики передпухлинних захворювань та раку використовується необхідна діагностична апаратура, працюють кабінети ультразвукового дослідження (УЗД), ендоскопічні кабінети.

Для діагностики захворювань молочної залози функціонують мамологічні кабінети, де хворих оглядають хірурги-мамологи. У Херсонській міській  клінічній лікарня  ім. О.С. Лучанського працює  мамограф, на якому у 2014  році проведено обстеження 2512 особам, виявлено 25 доброякісних  новоутворень  та 25  злоякісних.

20  жовтня 2014 року в Херсонській  міській клінічній лікарні ім. Є.Є. Карабелеша відкрито Центр  «Здорової  родини», до  складу  якого  входить мамологічний  кабінет. Мамограф дозволяє у  повному  обсязі проводити скринінг  по  ранньому активному  виявленню  рака  молочної  залози.

За період роботи, в мамологічному кабінеті пройшли обстеження 456 жінок, виконано 383 мамографії. Виявлено 8 випадків раку молочної залози (6 підтверджено гістологічно) та 31 випадок інших не злоякісних новоутворень. Рівень  онкологічної  захворюваності  у м. Херсоні  реєструється досить  високий, але  показник  на 100 тис.  населення  у  2014 році  у порівнянні  з попереднім  роком знизився на 2,9 %.

Також  знизився  показник смертності від  злоякісних  новоутворень на  10,3 %  і  склав  182,4  випадків  на 100 тис.  населення.