Херсонські рятувальники прощаються з колегами, які загинули у зоні АТО

8 Березня 2015 15:03

candle in the night5 березня під Краматорськом загинув колишній рятувальник, пенсіонер, 42-річний Юрій Зубов. 8 березня відбудеться поховання героя у с. Степанівка м. Херсона. У 2011 році з вислугою у 20 років був звільнений у запас Збройних Сил України з посади водія 8-ї воєнізованої пожежної частини по охороні ВАТ «Херсоннафтопереробка». І коли отримав повістку, то відбув до місця несення служби служити водієм установки «Град». З оточення під Дебальцеве йому вдалося вийти і машину вберегти, а під Краматорськом – не судилося залишитися живим.

Минулого року у зоні проведення антитерористичної операції загинув ще один колишній рятувальник Вадим Шешеня з Гороностаївського району. Навесні 2014 року він пішов служити добровольцем, спочатку перебував в одній із херсонських частин, потім – у кіровоградській. Звідти і потрапив на Схід. У жовтні 2014-го був серед тих, хто боронив Донецький аеропорт. Потрапив під обстріл. Непритомного бійця з-під ворожого прицілу витяг його товариш. Втім, врятувати хлопця не вдалося.

Найкращі патріоти своєї країни йдуть у небуття, але Герої не вмирають. Прощавайте, колеги. І спасибі вам за все, що ви робили і в мирному житті, і, захищаючи Україну.

Головне управління ДСНС України у Херсонській області