У Херсоні члени Громадської ради визнали РФ агресором

7 Березня 2015 15:41
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Чергове засідання Громадської ради при міському голові розпочалось з розгляду звернення щодо визнання РФ країною агресором.

У тексті звернення говориться: «На разі ворог не припинив спроби загарбати наш край, тому опираючись на вищесказане, Херсонська громада, в особі Громадської Ради, визнає дії сусідньої держави як агресивні, та визнає, що РФ діє як агресор проти суверенної держави Україна, закликає міську раду підтримати це звернення та визнати Російську Федерацію державою-агресором, що всебічно підтримує тероризм в особі так званих організацій ЛНР та ДНР, та блокує діяльність Ради Безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку».

За дану пропозицію члени ради проголосували одностайно, і запропонували звернутися до депутатів Херсонської міської ради підтримати дане звернення на черговому пленарному засіданні. Було запропоновано звернутися до депутатів різних рівнів Херсона та Херсонської області підтримати дану заяву.

Під час обговорення проекту звернення члени ради зазначили, що агресором є керівництво РФ, але це не стосується більшості громадян країни.