Майбутні журналісти ХДУ ламають стереотипи

28 Лютого 2015 17:10
kspu.edu

kspu.edu

23 лютого на факультеті філології та журналістики для студентів спеціальності «Журналістика» відбулася презентація збірки «Відверто про Україну», повідомляє прес-служба Херсонського державного університету. До неї включено матеріали (есе, замітки, вірші, фото, малюнки), підготовлені молодими активістами, студентами в рамках проекту «Долаємо стереотипи. Молодь єднає Україну!».

Ідея створення проекту з’явилася в активістів Чернівецької міської молодіжної організації «Клуб Української Молоді» та була підтримана Фондом сприяння демократії посольства США в Україні.  Громадські активісти з чотирьох міст України – Запоріжжя, Кіровограда, Чернівців та Херсона – висловили бажання бути учасниками такого проекту.

Серед них були і студенти V курсу спеціальності «Журналістика» ХДУ: Маргарита Мачарашвілі, Олег Ткачук, Святослава Томенко і Юлія Сабурова. Вони відвідали чотири зазначені міста, спілкувались із журналістами, громадськими діячами, мешканцями міста, знайомились з архітектурою. Студенти записували свої враження, оформляли їх у есе та інші журналістські роботи, у яких ділилися з читачами емоціями від побаченого, підтверджували або спростували деякі стереотипи, пов’язані з кожним містом.

Під час презентації збірки своїх журналістських матеріалів студенти-журналісти  розповіли про враження від поїздок.

Виявляється, що Херсон здебільшого вважали містом, де кавуни «квітнуть» протягом усього року – і тому учасники проекту намагались зламати цей стереотип, надавши нову цікаву інформацію для ідентифікації нашого міста.

Натомість мешканці кожного міста, в якому побували студенти нашого університету, намагалися розвіяти стандартне мислення у гостей. Вони ламали певні стереотипи, отримували купу позитивних емоцій від спілкування, формували спільне патріотичне бачення України.

Наостанок заходу було зазначено, що цей проект набирає популярності, тому і надалі вирішено його продовжити. Тож кожен студент нашого університету зможе взяти участь у проекті й на собі відчути колорит регіонів України.

Інформацію до Прес-центру надала студентка 361-ї групи факультету філології та журналістики ХДУ Анастасія Юрченко