У Херсоні сімейні лікарі посприяли зниженню захворюваності

26 Лютого 2015 07:30
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Близько третини населення міста отримує первинну медичну допомогу у сімейних лікарів, повідомляє управління охорони здоров’я міської ради.

У складі міських багатопрофільних лікарень м. Херсона функціонують 8 сімейних амбулаторій, 4 відділення та 69 дільниць сімейної медицини. З метою наближення кваліфікованої первинної медичної допомоги сільському населенню міської ради продовжують працювати 6 ФАПів та 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. 

Успішно працює поліклініка сімейних лікарів у Таврійському мікрорайоні, яка оснащена необхідним медичним устаткуванням та апаратурою.

Сімейні лікарі, яких станом на початок 2015 року налічується 58, ефективно використовують можливості денних стаціонарів, що дозволяє проводити активне лікування хронічних та некомпенсованих хворих. На 54 ліжках денних стаціонарів протягом 2014 року проліковано понад 3 тисяч хворих.

В результаті роботи сімейних лікарів на сімейних дільницях відслідковується тенденція до зниження консультацій вузьких спеціалістів, викликів швидкої допомоги до хронічних хворих на 3,1%. Знизилися показники захворюваності на туберкульоз на 13,5% та на онкологічні захворювання на 0,8%.

Має місце позитивна динаміка показників таких захворювань, як інфаркт міокарду та інсульт, зниження смертності від інфаркту з 9 випадків у 2012 році до 3-х у минулому.