У Цюрупинську зустрілися з воїнами АТО

8 Лютого 2015 17:10
tsurupinsk-rda.ks.ua

tsurupinsk-rda.ks.ua

Сьогодні в Україні триває війна. На захисті свободи та цілісності нашої країни стоять непоборні воїни – наші земляки, знайомі, рідні та близькі. Для кожного українця сьогодні є найвищою честю зустрітися з героями, можливість схилити голову перед їх подвигом не може зрівнятися ні з чим.

Таку можливість мали жителі міста Цюрупинська. 30 січня у малій залі Цюрупинського Центру культури та дозвілля ім. Т.Г. Шевченка відбулася зустріч місцевих жителів з воїнами 11-ї окремої бригади армійської авіації. На захід прийшло чимало небайдужих жителів міста, аби віддати честь героям та захисникам, почути про те, що відбувається на Сході з перших вуст, ну і, звичайно, дізнатися про потреби солдат, аби мати змогу забезпечити їх всім необхідним та подякувати за їх силу і незламність.

Зустріч була досить теплою та чуттєвою. Працівники ЦКД підготували для гостей невеликий концерт. Це вже не перший захід, під час якого слова, пісні та вірші працівники культури присвячують сучасним подіям в Україні та її захисникам. Але поряд з героями усі ці слова набули нового, особливого значення. Застиглі сльози на очах та біль, що пронизував серце кожного з присутніх за країну, за народ, за кожного, хто сьогодні змушений жертвувати своїм життям заради нашого спокою, заради свободи та цілісності нашої країни стали невід’ємною частиною заходу.

Запах війни був присутній у залі. Це запах віри, терпіння, неймовірної сили та надії на Перемогу. Присутні вдихнули його разом з розповіддю підполковника Зосименка Ігоря В’ячеславовича та його бійців про нескінченні будні боротьби. Було продемонстровано відео з одного з найгарячіших місць – символу стійкості України Донецького аеропорту, де побували двоє з них. А коментував його наш земляк – сержант Олексій Болдирєв, який народився в с. Великі Копані. Це саме він разом з побратимами підняв прапор України на метеовишці аеропорту м. Донецька.

На завершення зустрічі всі присутні в єдиному пориві виконали Гімн України.

Бійців не відпустили без подарунків. Учасники ансамблю народної пісні «Оберіг», що є постійними гостями військових частин, пригостили солдат солодкими подарунками. Працівники культури Цюрупинського району вже в котрий раз не залишились осторонь. Вони знову зібрали консервацію, теплі речі, а на зібрані ними кошти було придбано продукти харчування, цигарки, засоби особистої гігієни та інше. Все це вони передали бійцям 11-ї окремої бригади армійської авіації, які відправлять ці речі нашим захисникам на передову.

Присутні до останнього не хотіли відпускати своїх мужніх та відважних героїв, адже кожен розуміє, що вже скоро вони повинні знову повернутися у пекло війни, і ризикуючи власним життям захищати свободу та гідність рідної землі.

Тож бажаємо нашим воїнам міцного здоров’я, мирного неба, Господнього благословення та скорішої Перемоги.

За матеріалами прес-служби Цюрупинської РДА