Сучасні технології в пологових будинках Херсона сприяють народженню здорових дітей

27 Січня 2015 16:32
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Застосування нових перинатальних технологій в акушерських стаціонарах дозволило значно зменшити кількість ускладнень під час народження дитини, повідомили в управлінні охорони здоров’я.

Протягом 2014 року в м. Херсоні народилося живими 3595 малюків, що перевищило на 156 кількість новонароджених у 2013 році. Показник малюкової смертності знизився у порівнянні з попереднім роком на 11,3 %. У минулому році не зареєстровано материнської смертності.

В усіх пологових стаціонарах міських лікувально-профілактичних закладів на етапі надання медичної допомоги новонародженим впроваджуються сучасні перинатальні технології фізіологічного виходжування і вигодовування здорового новонародженого, проведення первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим. Створено індивідуальні пологові зали, забезпечено сумісне перебування матері та дитини, партнерські пологи, вільне відвідування родичами післяпологових палат з метою допомоги матері та новонародженому, дотримання «теплового ланцюжка».