Херсонців запрошують на детективний уїк-енд

17 Січня 2015 14:00

Дискусійний клуб «Кіно Херсона» 17-18 січня влаштовує для херсонців і гостей міста детективний уїк-енд.

true-detective

Що це таке?

Це альтернатива походу в кінотеатр у стилі квартирника. Тільки замість квартири – бібліотека №3, а замість фільму – цілий сезон серіалу «Справжній детектив», що складається з 8 серій. Організатори заходу пропонують дивитися по чотири серії «Справжнього детектива» у суботу та неділю з 14.00 до 18.30 (з невеликими перервами на обговорення і приготування кави). Атрибут детективного уїк-енду – пончики.

Чому пончики?

Багато хто, напевно, памятає «Твін Пікс» – культовий серіал Девіда Лінча початку 90-х років. В одному з інтервю Нік Піццолато, автор сценарію «Справжнього детектива», назвав «Твін Пікс» джерелом свого натхнення під час роботи над серіалом. І кінокритики, і глядачі часто в своїх відгуках роблять відсилання «Справжнього детектива» до «Твін Пікса», вказуючи на схожість атмосфери жаху в обох серіалах. Так це чи ні – тема для дискусії після перегляду детектива.

А що вже точно буде запозичене для детективного уїк-енду у «Твін Пікса», так це пончики. У «Твін Піксі» їх кількість у поліцейській дільниці зростала з кожною серією, а в кінозалі дискусійного клубу з кожної переглянутої серією та кава-паузою для роздумів буде зменшуватися.

Як потрапити на детективний уїк-енд?

Вхід вільний. Єдине обмеження – вікове: для глядачів 18+.
Початок кінопоказу – 17 січня, в суботу, о 14.00 за адресою: вул. Робоча, 76а (бібліотека №3, дискусійний кіноклуб). Якщо залишилися питання, їх можна озвучити за телефонами: (066) 418 28 07, 42-91-07.
З собою бажано взяти пончик, а гаряча кава – від організаторів.