Українська громада Херсонщини пропонує зміни до виборчого законодавства

15 Січня 2015 08:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Відбулось чергове засідання Блоку політичних партій та громадських організацій «Українська громада Херсонщини». Коло питань, яке розглянули учасники засідання стосувались суспільно-політичної ситуації в області та місті, відзначання Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут.

Основною темою зустрічі стало спілкування з членом президії обласної організації працівників текстильної та легкої промисловості Сергієм Рибачком. Він ознайомив з концепцією санації ВАТ «ХБК» та звернувся за допомогою підтримати реалізацію проекту.  Присутній на зустрічі, як член Блоку «Українська громада Херсонщини», міський голова Володимир Миколаєнко зазначив, що відродження промисловості дуже важливе для нашого міста: «Це і робочі місця, і зростання добробуту херсонців, і наповнення міського бюджету. Але треба вивчити економічний потенціал запропонованої концепції, і створити робочу групу, яка б сприяла  реалізації проекту».

В рамках обговорюваного  питання торкнулись подальшої долі стадіону «Старт». Присутні підтримали позицію міського голови щодо створення на  базі стадіону спортивного комплексу доступного для херсонців.

Обговорили учасники зустрічі і майбутні вибори міських голів та депутатів місцевих рад. Враховуючи недосконалість чинного законодавства стосовно місцевих виборів була висловлена низка слушних пропозицій щодо внесення змін до даних законів. Наприклад, дозволити місцевим блокам брати участь у виборах до місцевих рад. Учасники зустрічі запропонували підготувати листа з висловленими пропозиціями до Верховної Ради України та до «Асоціації міст України» з вимогами врахувати їх при корегуванні виборчого законодавства.